Tel: 0031(0)6 83668792 | Zoek:
We're all around town!    
AroundTown Bedrijfsuitjes Rotterdam

Domkerk (c) Emily van Someren_Toerisme Utrecht       Aal Restaurant02, (c) Aal      kasteel de haar1      120730 Passantenhaven Catharijnesingel

Het gezellige centrum van Utrecht is als een openluchtmuseum, en bijna elke steen heeft wel een verhaal te vertellen. De historie van de stad gaat terug tot in de Romeinse tijd, maar ook de Middeleeuwen hebben hun sporen in de stad achtergelaten. En dat is te zien. Je staat hier bovenop de grens van het Romeinse Rijk, en de talloze huizen, kerken, monumenten, en natuurlijk de karakteristieke werven, herinneren aan dat rijke historische verleden. Een ideale locatie voor een goede combinatie tussen meeting en ontspanning.

Domkerk en Domplein

Het levendige Domplein is het hart van Utrecht. Hier, aan de voet van de imposante Domtoren, ligt de oorsprong van Utrecht. Het is plek waar het Tour-peloton onder de Domtoren doorfietste, en waar de Romeinen de basis voor Utrecht legden met het fort Castellum Traiectum. Hier kun je je onderdompelen in 2000 jaar geschiedenis met DOMunder, een ondergrondse ontdekkingstocht vol archeologische schatten. Ook de gotische Domkerk, waar de beeldenstorm nog tastbaar is, mag je niet overslaan. Liever met je hoofd in de wolken? Beklim dan de 465 traptreden van de ‘Dom’ en geniet van een spectaculair uitzicht.

Bezoek Kasteel De Haar

Tegenwoordig leer je op Kasteel De Haar alles over de wereld van weelde waarin de baronale familie leefde. Geniet van de stijltuinen rond het kasteel of duik dieper het landschapspark in. Het park heeft alles om een middagje heerlijk te genieten: statige lanen met hoge bomen, kronkelige paadjes langs het parkbos, slingerende vijvers en romantische bruggetjes, bijzondere stijltuinen, een doolhof en een hertenkamp

Borrelvaart met salonboot

Huur een boot met schipper en maak een boottocht met borrel door de unieke en sfeervolle grachten en singels van Utrecht. De rondvaarten worden uitgevoerd met authentieke en comfortabele sloepen of de 100 jaar oude klassieke salonboot. De rondvaarten zijn op allerlei manieren te combineren. Bijvoorbeeld met een bezoek aan de Dom, een workshop in één van de werfkelders die Utrecht rijk is of wat dacht u bijvoorbeeld van een spelprogramma. U kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Uiteraard zijn onze medewerkers graag bereid met u mee te denken in deze.

Restaurant de Zussen

Restaurant De Zussen ligt in het centrum van Utrecht. Het smaakvolle interieur is ontworpen door Erik Kuster in de hem kenmerkende rijke, barokke en warme sfeer. Zussen serveert dagelijks lunch en diner met dagverse producten. Zussen is met name bekend om zijn fantastische koffie en cappuccino’s die door barista’s met liefde en vakmanschap voor je bereid wordt, alsmede om zijn fameuze cocktails! Bij Zussen kunt u terecht voor het voor- of nagerecht.

Stadskasteel Oudaen

Het middeleeuwse Stadskasteel Oudaen is gelegen aan de Oudegracht in het centrum van Utrecht op slechts 10 minuten loopafstand van Utrecht CS. Naast grand-café het Proeflokaal (daar vindt u ook het enorme, kleurrijke schilderij van de Vrede van Utrecht), à la carte Restaurant Oudaen op de 1e etage, intiem huistheater en twee gezellige terrassen beschikt het kasteel over vier zalen die capaciteit bieden tot een maximum van 200 personen.  Iedere banquetzaal heeft daglicht en kent zijn eigen authentieke sfeer.

Stadswandelingen Utrecht

De stadswandelingen in Utrecht bieden verschillende manieren om de mooie binnenstad te ontdekken. Stadswandelingen genoeg om uit te kiezen.  Een professionele stadsgids brengt u door en langs stille hofjes, nauwe steegjes, grachten en werven en natuurlijk het centrale plein in de stad; het Domplein. Uiteraard kunt u een stadswandeling ook prima combineren met andere activiteiten in de stad.

Fietstocht met gids

De leukste manier om de stad te verkennen is per fiets. Leer de mooiste plekjes van de Domstad kennen rollend op een authentiek Hollands vervoermiddel. Gedurende anderhalf uur neemt de gids u mee door de stad, de stad uit en het centrum weer in. Op de fiets en of step verplaatst u snel en daardoor kan de gids u naar verschillende punten meenemen. Onderweg zal de gids leuke anekdotes en interessante historie vertellen.

Bijzonderheden: Één gids neemt maximaal 15 personen onder zijn/haar hoede.

Speurtocht door Utrecht
U start in het centrum van Utrecht waar een drankje voor u klaar staat.
We geven u eerst een uitgebreide uitleg. Vervolgens gaat u in groepjes van 5 op pad.
U krijgt een kaart met vragen en opdrachten mee voor onderweg. De route vindt u door de vragen en opdrachten juist te beantwoorden. De speurtocht leidt u langs de mooiste plekjes van Utrecht. Maar dan moet u natuurlijk wel uw best doen om die juiste route te vinden!
Het beste speurteam wordt aan het eind beloond met een mooie verrassing!

Tijdsplanning (tijden zijn ter indicatie)

09:30 – 10:30 uur            Koffie/thee en gebak bij Stadskasteel Oudaen;

10:00  – 12:00 uur            Start fietstocht;

12.00 – 13.30 uur             Lunch bij Zussen;

13.30 – 17.30  uur            Middagprogramma (keuze);

-Rondvaart in sloep;

-Rondleiding in de bierbrouwerij;

-Beklimming van de Domtoren en bezoek aan DOM Under;

-Stadswandeling;

17.30 – 18.00 uur            Borrel;

18.00 – 22:00 uur            Diner.

 

× Hoe kunnen we je helpen?